F Horeca Women
loho Horeca Women

30 Septembrie 2025, JW Marriott Bucharest Grand Hotel

Concept

Industria ospitalității este un domeniu în care ascensiunea femeilor a devenit din ce în ce mai vizibilă în ultimii ani. Dacă în domeniul hotelier politicile de companie le-au oferit mai multe oportunități de-a lungul timpului, nici celelalte segmente din horeca nu au reușit să le reziste: tot mai multe afaceri din horeca sunt conduse sau deținute de manageri femei.

Pe lângă profesionalism, determinare, disciplină, răbdare, rigurozitate și multă pasiune, femeile aflate în managementul companiilor din industria ospitalității aduc un plus de valoare și eleganță.

Horeca Women Awards Gala este primul eveniment din România ce și-a propus să aducă în lumina reflectoarelor leadership-ul feminin din industria ospitalității.

Din 2020, profesioniștii din HoReCa și din domeniile conexe s-au alăturat acestei inițiative, menită să dezvăluie contribuția femeilor în acest domeniu de activitate.

În deschiderea evenimentului, invitați speciali - profesioniști de top din sectorul hotelier, al restaurantelor, cafenelelor și barurilor, din segmentul de catering și evenimente, dar și reprezentanți ai celor mai importanți furnizori HoReCa și profesioniști din domenii conexe -, aduc în fața participanților modele de leadership autentic, viziuni inspiraționale de business și exemple relevante ale contribuției în dezvoltarea întregii industrii.

Invitați speciali

Oxana Crețu - Head Chef & Proprietar Restaurant Inima, Bordeaux
OxanaCrețu
Head Chef & Proprietar
Restaurant Inima, Bordeaux
Georgeta Grecu - Trusted Advisor in Hospitality
Georgeta Grecu
Trusted Advisor
in Hospitality
Radu Savopol – Co-fondator 5 to go & Președinte HORA
Radu Savopol
Co-fondator 5 to go
Președinte HORA
Georgiana Avram - Co-Founder & Co-Owner French Revolution
Georgiana Avram
Co-Founder & Co-Owner
French Revolution

Premii

Horeca Women Awards Gala aduce recunoaștere profesionalismului și performanțelor ce au marcat carierele de succes ale doamnelor din industria ospitalității.

Parte a unei inițiative ce aduce în lumina reflectoarelor leadership-ul feminin din industria horeca, evenimentul își propune să celebreze și să onoreze excelența, puterea de adaptare și inovare a celor care, prin implicarea și dedicarea lor, contribuie la dezvoltarea celui mai dinamic și provocator domeniu de activitate.

Premiile vor fi decernate în seara zilei de 30 septembrie 2025, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

  • Rising Star - Hotel & Turism
  • Rising Star - Restaurant, Café, Pastry & Bakery
  • Start up of the year
  • Professional organization of the year
  • Best Pastry Chef
  • Best Chef
  • Best Hotel General Manager
  • Best Entrepreneur Guesthouse & Retreat
  • Best Owner Restaurant-concept
  • Best Entrepreneur - Restaurant, Events & More
  • Best Entrepreneur - Pastry & Bakery
  • Best Entrepreneur - Hotel
  • Best Entrepreneur - Café
  • Best Entrepreneur - HoReCa Supplier
  • Best Entrepreneur - Supplier Drinks
  • Premiul pentru susținerea educației în industrie
  • Premiul special TrendsHRB

  • Juriu 2025

    Juriul este mixt, alcătuit din profesioniști de marcă din industria ospitalității și domenii conexe. Pentru a menține echilibrul și echidistanța voturilor, membrii juriului nu vor juriza la categoriile unde există nominalizări care reprezintă companiile sau organizațiile din care fac și ei parte. Doamnele din juriu nu sunt nominalizate la nici o categorie, excepție făcând Premiul Special TrendsHRB.

      Otilia Demian
      Otilia Demian
      Membru Board FIHR / Vice-Președinte WTTA
      Director of Business Development Bacolux Hotels
      Oana Coantă
      Oana Coantă
      Chef & Co-owner
      Bistro de l'Arte
      Nico Lontras
      Nico Lontras
      Executive Chef
      Casa Timiș Wellness & Spa Resort
      Ana Consulea
      Ana Consulea
      Chef Cofetar și Owner
      Zelateria
      Radu Savopol
      Radu Savopol
      Președinte HORA
      Co-fondator 5 to go
      Cezar Munteanu
      Cezar Munteanu
      Președinte
      Asociația Bucătarilor și Cofetarilor din Turism
      Simona Constantinescu
      Simona Constantinescu
      Federația Industriei Hoteliere din România
      Președinte
      Daniel Mischie
      Daniel Mischie
      Membru Consiliul Director HORA
      CEO City Grill
      Lucian Marinescu
      Lucian Marinescu
      Managing Partner
      Premier Hospitality
      Mihai Toader
      Mihai Toader
      Chef & Owner
      Soro Lume
      Cristina van der Schaaf
      Cristina van der Schaaf
      Fondator
      Horeca Culinary School
      Mirela Cață
      Mirela Cață
      Pastry Chef & Trainer
      Manager Inovație Ana Pan
      Dragoș Panait
      Dragoș Panait
      Founder & CEO
      Next Root Management Systems
      Camelia Malahov
      Camelia Malahov
      Tax Partner
      Deloitte România
      Constandina Ionescu
      Constandina Ionescu
      Co-owner & Sales Manager
      Team Fresh Horeca
      Adriana Sohodoleanu
      Adriana Sohodoleanu
      Doctor în sociologie
      Gastronom
      Alexandra și Cătălin Cincu
      Alexandra și Cătălin Cincu
      Content creators
      Călătorii și farfurii
      Cosmin Dragomir
      Cosmin Dragomir
      Jurnalist culinar
      Fondator GastroArt
      Carmen Filote Ionescu
      Carmen Filote Ionescu
      Editor in Chief
      TrendsHRB

    Metodologie

    Premiile vor fi stabilite pe baza a cinci criterii ce iau în considerare pregătirea și experiența profesională, performanțele și aportul în dezvoltarea businessului și a industriei, influența și implicarea în proiecte de responsabilitate, de către un juriu format din 15 membri, profesioniști de marcă ce activează în horeca și domenii conexe.

    Procesul de votare se va derula pe o platformă dedicată, unde se vor regăsi nominalizate finalistele pentru cele 14 categorii de premii, selecția fiind realizată cu aportul membrilor juriului. Evalurea va presupune acordarea unui punctaj de la 1-5, unde 5 va fi maximum, luând în considerare criteriile menționate în continuare. Persoana care acumulează cel mai mare punctaj din categoria respectivă, va primi premiul.

    Lista finalistelor, maximum cinci la fiecare categorie, va rezulta în urma unui proces de nominalizare alcătuit de echipa TrendsHRB, având ca referințe recomandările membrilor juriului și ale altor profesioniști din domeniu.


    Criteriile de jurizare

    • Pregătirea profesională și experiența în domeniu
    • Aportul în creșterea și dezvoltarea companiei / businessului – Se vor lua în considerare realizările din ultimii doi ani, reflectate prin proiecte de dezvoltare și cresterea notorietatii
    • Performanțele businessului / companiei - Se va lua în considerare evoluția businessului - investiții in modernizari, extinderi etc.
    • Influența notabilă în domeniu – Se vor lua în considerare inițiativele și proiectele derulate în scopul susținerii și promovării industriei la nivel local, regional și/sau national
    • Implicarea în proiecte de CSR - Se vor lua în considerare proiectele inițiate în domeniul responsabilității sociale

    Program

    19.00
    19.45
    Primirea participanților
    19.45
    20.00
    Deschidere Horeca Women 2025
    20.00
    21.30
    Ceremonia de decernare a premiilor
    21.30
    23.00
    Gala Dinner & Networking

    Parteneri

    macromex
    Team Fresh
    Serena
    Dr Oetker
    Lavazza
    McCain
    Salesianer
    Domeniile Samburesti
    Aqua Carpatica

    Parteneri instituționali

    WTTA
    Hora
    Skal
    FIHR

    Venue partner

    JW Marriott Bucharest Grand Hotel

    Istoric

    Câștigătoare Horeca Women Awards Gala 2025

    Rising Star - Hotel & Turism
    Mirela Dogărescu – Director Marketing & Co-owner, Alma Health & Spa Retreat

    Rising Star - Restaurant, Café, Pastry & bakery
    Oana Mirică - Head Pastry Chef, Marmorosch Bucharest Autograph Collection

    Start up of the year
    Cristina Mălai - Chef & Co-owner Molf

    Professional organization of the year
    Claudia Țapardel - Președinte & Fondator Women in Transport & Tourism Association - WTTA

    Best Pastry Chef
    Emilia Maxim – Pastry Chef & Co-owner SUIIT

    Best Chef
    Petra Hianu – Head Chef & Co-owner Plai

    Best Hotel General Manager
    Laura Ursu – General Manager Complex Ana Hotels Poiana Brașov

    Best Entrepreneur Guesthouse & Retreat
    Adelina Rusu - Fondatoare ARCA Resort

    Best Owner Restaurant-concept
    Melinda Teohari – Owner Dumicat

    Best entrepreneur - Restaurant, Events & More
    Bianca Barbu - Co-owner La Finca by Alioli

    Best entrepreneur - Pastry & bakery
    Andreea Moldovan - Owner și Pastry Chef Love You Choux

    Best Entrepreneur – Hotel
    Alexandra Bogatu-Pavel - Fondator & CEO Euforia Retreat & Spa Hotel

    Best Entrepreneur – Café
    Diana Anghel – Co-owner Artichoke Social House

    Best Entrepreneur - HoReCa Supplier
    Anca Răuță – Co-owner Accacia

    Best Entrepreneur - Supplier Drinks
    Livia Gîrboiu – Co-owner & Executive Manager Crama Gîrboiu

    Teaching Excellence in Hospitality
    Ioana Marian - Fondator Wellandia & SpaEdu Academy

    Excellence in Gastronomy Writing
    Ruxandra Gavrilescu - Cofondator Amuse Bouche

    Extraordinary Contribution to Hospitality
    Meda Vasiliu - Director of Operations Ana Hotels România

     

    Câștigătoare Horeca Women Awards Gala 2024

    Premiile Horeca Women onorează excelența, puterea de adaptare și contribuția femeilor în acest domeniu de activitate. În cadrul Galei de decernare, ce a avut loc în seara de 20 noiembrie 2024 la Le Chateau Ballroom București, au fost decernate 17 premii, reprezentând 14 categorii de activitate și trei premii speciale.

    Rising Star – Restaurant, Café, Pastry & Bakery
    Daniela Petrescu - Owner Ierbar Bistro

    Rising Star – Hotel & Turism
    Ioana Petrescu – General Manager Epoque Hotel Relais & Chateaux

    Start up of the year
    Claudia Militello - Co-owner Sciccheria

    Professional Organization of the Year
    Grațiela Badicu - Președinte Skal International București

    Best Entrepreneur – Pastry & Bakery
    Valentina Ion - Co-owner Grain Trip

    Best Entrepreneur – Supplier Food & Non-food
    Diana Zahariea - Director General & Acționar Sergiana Group

    Best Entrepreneur – Guesthouse & Resort & Retreat
    Ionela Doman, Owner Conacu` Boierului

    Best Pastry Chef/Ciocolatier
    Mihaela Dima Androne - Pastry Chef InterContinental Athénée Palace Bucharest

    Best Chef
    Irina Hristu – Head Chef Pâine și Vin

    Best Entrepreneur – Supplier/Producer Drinks
    Monica Dinu - Managing Partner Old Team Distribution

    Best Entrepreneur – Restaurant-concept
    Oana Udrea - Co-owner Meșendorf 65

    Best Hotel General Manager
    Ausra Lucinskaite - Director General Marmorosch Bucharest Autograph Collection Hotel

    Best Entrepreneur – Restaurant, Cafe & Events
    Ioana Tudosiei - Co-Owner Băcănia Veche

    Best Entrepreneur – Hotel
    Claudia Badiu, Owner Mercure Conacul Cozieni

    Teaching Excellence in Hospitality
    Larisa Ile - Profesor & Fondator Edu4Tourism

    Excellence in Gastronomy Writing
    Adriana Sohodoleanu, Gastronom și Doctor în sociologie

    Extraordinary Contribution to Hospitality
    Daniela Mirea - Continental Hotels

     

    Câștigătoare Horeca Women Awards Gala 2023

    Premiile Horeca Women onorează excelența, puterea de adaptare și contribuția femeilor în acest domeniu de activitate. În cadrul Galei de decernare, ce a avut loc în seara de 28 septembrie 2023 la Le Chateau Ballroom București, au fost decernate 16 premii, reprezentând 14 categorii de activitate și două premii speciale.

    Rising Star – Hotel & Turism
    Simona Cojocar – General Manager Pleiada Boutique Hotel Iași

    Rising Star – Restaurant, Café, Pastry & Bakery
    Ioana Amalia Kerekeș – Head Chef Bistro Romulus

    Start up of the year
    Ayfer Cadir: Co-owner Ou_bucuresti

    Best Entrepreneur – Supplier Drinks
    Irina Mărășoiu – Co-fondator PATER

    Best Entrepreneur – Restaurant, Cafe & Events
    Kristina Rababah – Co-owner Ganesha Caffe – Barbu Vacarescu

    Best Entrepreneur – Pastry & Bakery
    Carmela Dragomir – Pastry Chef & Co-Owner Cofetariile Delice și Dulcelle

    Best Pastry Chef/Ciocolatier
    Vera Maxim – Pastry chef & Owner Poem Caffe

    Professional Organization of the Year
    Simona Constantinescu – Președinte FIHR – Federatia Industriei Hoteliere din Romania

    Best Entrepreneur – Guesthouse & Resort & Retreat
    Cristina Roșu – Business Owner Singureni Manor, Equestrian Retreat

    Best Entrepreneur – Supplier Food&Non-food
    Denisa Ștefan – Fondator & Managing Partner Rose Home

    Best Entrepreneur – Hotel
    Ramona Neamțu – Co-owner Radisson Blu Aurum Brașov

    Best Chef
    Roxana Anghel – Executive Chef Grand Hotel Continental

    Best Entrepreneur – Restaurant-concept
    Maria Burachu – Co-Owner PAPILA

    Best Hotel General Manager
    Irina Semaca – General Manager Hilton Garden Inn Bucharest Old Town București

    Premiul pentru susținerea educației în HoReCa
    Lady chef Cornelia Ghișoi

    Premiul pentru activitatea în industria hotelieră
    Sanda Almășan – General Manager Grand Hotel Continental

     

    Câștigătoare Horeca Women Awards Gala 2022

    Premiile Horeca Women onorează excelența, puterea de adaptare și contribuția femeilor în acest domeniu de activitate. În cadrul Galei de decernare, ce a avut loc în seara de 29 septembrie 2022 la Le Chateau Ballroom București, au fost decernate 16 premii, reprezentând 14 categorii de activitate și două premii speciale.

    Rising Star - Hotel & Turism
    Alina Ștefan - Resort Manager Theodora Golf Club

    Rising Star - Restaurant, Café, Pastry & bakery
    Cristina Mehedințeanu - Pastry Chef, Owner Zmeur

    Start up of the year
    Melinda Teohari - Co-owner Soro Lume

    Professional organization of the year
    Anita Panait - Director Executiv HORA și Secretar General APT

    Best Pastry Chef/Ciocolatier
    Ioana Romanescu - Pastry chef & Owner Cupcake Philosophy și Alina Lungu – Ciocolatier & Co-owner Luado

    Best Chef
    Mădălina Roman – Chef & Owner Szikra, Sfântu Gheorghe

    Best Hotel General Manager
    Cristina Huzum – Deputy General Manager Sheraton Bucharest

    Best Guesthouse Owner & Retreat/Resort
    Cristina Timiș – Fondator Casa Timiș

    Best Owner Restaurant – concept
    Mihaela Oppenkamp - Co-owner & Manager The Artist

    Best entrepreneur – Restaurant, Cafe & Events
    Raluca Șoșa – Co-Owner Pâine și Vin, Energiea și Expirat

    Best entrepreneur – Pastry&Bakery
    Georgiana Avram - Co-founder French Revolution

    Best entrepreneur - Hotel
    Adina Plopeanu – Proprietar Privo Hotel

    Best entrepreneur – HoReCa Supplier
    Constandina Ionescu – Owner & Sales Manager Team Fresh Horeca

    Best entrepreneur – Supplier Drinks
    Mihaela Tyrel de Poix - Owner & CEO SERVE

    Teaching Excellence in Hospitality Award
    Christine Schillings – CEO winsedswiss România

    Premiul special TrendsHRB
    Otilia Demian – Secretar General FIHR

     

    Câștigătoare Horeca Women Awards Gala 2021

    Rising Star
    Cezara Tănase – Co-fondator & Project Manager Kaiamo

    Start up of the year
    Valentina Ion – Co-Owner Forager

    Professional organization of the year
    Simona Constantinescu – Vicepreședinte Federația Industriei Hoteliere din România

    Best Chef
    Carmen Diaconu – Chef & Co-owner Noeme Restaurant

    Best Pastry Chef
    Ana Consulea – Chef cofetar & Owner Zexe Braserie & Zelato

    Best Restaurant Owner
    Maria Dunca – Owner Baracca Restaurant

    Best Guesthouse Owner
    Oana & Adriana Toma – Owner Hadar Chalet

    Best Hotel General Manager
    Andreea Gheorghiu – General Manager Novotel Bucharest City Centre & Mercure Bucharest Unirii

    Best Entrepreneur – HoReCa Supplier
    Carmen Savu – Fondator & Director Dezvoltare HoReCa Parmafood Group Distribution

    Best Entrepreneur – Bakery, Cafe & Events Business
    Irina Stăncescu – Co-fondator & co-owner Pain Plaisir

    Best Entrepreneur – Hotel
    Diana Popescu – Owner & CEO Hotel Epoque Relais & Châteaux

    Teaching Excellence in Hospitality
    Cristina Van Der Schaaf – Fondayor Horeca Culinary School

    Extraordinary Contribution in Gastronomy
    Oana Coantă – Chef & Owner Bistro de l’Arte

    Contact

    Trade Media Solutions SRL

    Intrarea Ion Luca Caragiale 2, Sector 2, București - ROMÂNIA
    E-mail: office@trade.media
    Tel: +40 722 558 932

    Pentru mai multe detalii despre participare vă rugăm să contactați:


    Simona Ardeleanu, Distribution Manager

    E-mail: simona.ardeleanu@trade.media
    Telefon: 0722 558 932

    Pentru oportunități de sponsorizare vă rugăm să contactați:


    Ruxandra Petrea, Media Sales Manager
    E-mail: ruxandra.petrea@trade.media

    000
    zile
    00
    ore
    00
    min.
    00
    sec.
    ÎNSCRIE-TE ACUM
    Evenimentul începe în:

    Rising Star - Hotel & Turism


    Au fost nominalizate doamne promovate într-o nouă funcție de management sau doamne care se remarcă prin contribuția adusă în dezvoltarea companiei pe care o reprezintă, atât din postura de Owner/Co-owner, cât și din alte funcții relevante la nivel de management

     

     

    Rising Star - Restaurant, Café, Pastry & Bakery


    Au fost nominalizate doamne – Owner/Co-owner, Chefs sau Pastry Chefs – nou intrate în industrie sau care se remarcă prin potențialul demonstrat

     

     

    Start up of the year


    Au fost nominalizate doamne - Owner/Co-owner - care au deschis o locație (hotel, pensiune, restaurant, cofetărie, brutărie etc.), în perioada iulie 2024 - iunie 2025

     

     

    Professional organization of the year


    Au fost nominalizate doamne care dețin funcția de Președinte, Vicepreședinte, Director General sau Director Executiv al unei organizații sau entități profesionale din industria HoReCa

     

     

    Best Pastry Chef


    Au fost nominalizate doamne care s-au făcut remarcate ca Pastry Chefs, prin contribuția adusă în scopul dezvoltării industriei locale de cofetărie-patiserie

     

     

    Best Chef


    Au fost nominalizate doamne care s-au făcut remarcate ca Chefs, prin contribuția adusă în scopul dezvoltării și promovării gastronomiei din România

     

     

    Best Hotel General Manager


    Au fost nominalizate doamne General Manager de hotel care s-au făcut remarcate prin inițiativele implementate pentru dezvoltarea și creșterea notorietății hotelului

     

     

    Best Entrepreneur Guesthouse & Retreat


    Au fost nominalizate doamne - Owner/Co-owner -, care dețin unități de cazare încadrate drept pensiune, resort sau retreat

     

     

    Best Owner Restaurant-concept


    Au fost nominalizate doamne - Owner/Co-owner -, care dețin restaurante tip bistro, concepte deosebite sau puncte gastronomice locale

     

     

    Best Entrepreneur - Restaurant, Events & More


    Au fost nominalizate doamne - Owner/Co-owner -, care dețin fie restaurante de dimensiuni mai mari, fie mai multe restaurante

     

     

    Best Entrepreneur - Pastry & Bakery


    Au fost nominalizate doamne - Owner/Co-owner -, care dețin locații în segmentul cofetărie-gelaterie- brutărie

     

     

    Best Entrepreneur - Hotel


    Au fost nominalizate doamne – Owner/Co-owner -, care dețin unități de cazare clasificate hotel

     

     

    Best Entrepreneur - Café


    Au fost nominalizate doamne - Owner/Co-owner -, care dețin locații în segmentul cafenele

     

     

    Best Entrepreneur - HoReCa Supplier


    Au fost nominalizate doamne - Owner/Co-owner -, care dețin companii ce comercializează produse, echipamente sau servicii (și) pentru industria HoReCa

     

     

    Best Entrepreneur - Supplier Drinks


    Au fost nominalizate doamne - Owner/Co-owner -, care dețin companii ce comercializează băuturi (și) pentru industria HoReCa

     

     

    Otilia Demian

     

    Membru Board FIHR / Vice-Președinte WTTA / Director of Business Development Bacolux Hotels

    Are o experiență de peste 25 ani în industria ospitalității, fiind implicată în proiecte hoteliere de pre-opening, opening și post-opening. A lucrat atât în hoteluri operate sub contracte internaționale de management și franciză, în grupuri hoteliere românești, cât și în hoteluri operate independent. În paralel, s-a implicat în activitatea asociativă din turism (FIHR, WTTA și SKAL International București), în proiecte de promovare a României și a Bucureștiului, precum și în educație, ca lector AHA și coordonator de proiecte și evenimente. Este absolventă a Academiei de Studii Economice București (ASE), specializarea Turism-Servicii, dar și a programului Postgraduade in Hospitality Management, organizat în colaborare cu Ecole Hôtelière de Lausanne.

     

    Oana Coantă

     

    Chef & Co-owner Bistro de l'Arte

    Oana Coantă a devenit antreprenor HoReCa în anul 2000, odată cu deschiderea Bistro de l'Arte din Braşov, devenit astăzi un reper între destinațiile gastronomice ale țării. Cu un background profesional în jurnalism și comunicare, Oana a ales, acum mai bine de 20 de ani, o nouă provocare, răspunzând pasiunii sale pentru secretele din spatele mâncărurilor ardelenești, săsești sau ungurești cu care a crescut. A urmat cursuri de bucătar, cofetar şi patiser, și încă de la început a pus la loc de cinste ingredientele locale și preparatele altfel, inspirate din rețete tradiționale, create respectând principiile conceptelor slow-food, farm-to-table și zero waste. Personalitate marcantă a gastronomiei românești și una dintre cele mai vizibile voci din domeniu, a fost desemnată „Woman Chef of the Year” în 2019 de către ghidul Gault & Millau, iar în prezent se află, pentru a doua oară, în juriul prestigioasei competiții San Pellegrino Young Chef, pentru Regiunea Europa de Sud-Est și Regiunea Mediteraneană.

     

    Nico Lontras

     

    Executive Chef Casa Timiș Wellness & Spa Resort

    Are două decenii de experiență acumulată în țările nordice, locul în care s-a și specializat ca bucătar, iar de când s-a întors în România încearcă să schimbe modul în care este privită gastronomia locală. Când s-a întors acasă, a călătorit doi ani prin țară, timp în care a făcut cercetare gastronomică. Ulterior, Nico a pus toate informațiile adunate și toată experiența acumulată în țări ca Irlanda, Estonia, Norvegia, Islanda și Spania laolaltă pentru a crea o bucătărie de autor: modernă, savuroasă și sănătoasă. Este implicat și în sectorul educațional și a fost unul dintre inițiatorii proiectului, devenit lege în 2019, privind declararea unei Zile Naționale pentru gastronomia și vinurile din România, alături de Cosmin Dragomir - GastroArt și Cezar Ioan - Vinul.ro. În prezent, este Executive Chef la Casa Timiș Wellness & Spa Resort, fiind creatorul meniurilor și coordonând echipele restaurantelor din cadrul resortului.

     

    Ana Consulea

     

    Chef Cofetar și Owner Zelateria

    A studiat cofetăria în Franța, la Școala de Cofetari din Montbeliard, unde a avut șansa să învețe de la nume mari din cofetăria artizanală. În 2012, s-a întors în România și a atras atenția prin linia de deserturi servită în restaurantele familiei, Zexe. Inițiativa de a-și deschide o braserie proprie – Zexe Braserie – , a venit în 2016, după o perioadă ce a presupus mult efort și cercetare la nivelul istoriei cofetăriei românești. În pandemie, s-a adaptat schimbărilor din piață, luând decizii care au permis businessului să reziste. Mai mult decât atât, în 2020, cu o investiție inițială de circa 15 mii de euro, a deschis gelateria artizanală Zelato. În 2024, Ana a reunit toate liniile de business - Braseria (Aviatorilor 65, București), Laboratorul de cofetărie, Divizia de evenimente Private și Corporate, Gelateria Zelato (în Parcul Regele Mihai I) -, sub un singur brand. Deja un simbol al cofetăriei locale, Ana a fost desemnată, în 2021, Best Pastry Chef la Horeca Women Awards Gala.

     

    Radu Savopol

     

    Co-fondator 5 to go și Președinte HORA

    Este antreprenor horeca din 2000, când a deschis în Sinaia binecunoscutul restaurant Old Nick Pub. Ideea conceptului 5 to go a apărut în 2014, urmând ca un an mai târziu să deschidă prima cafenea sub acest brand. Cu o extindere accelerată, businessul 5 to go a depășit în prezent 250 de unități, iar până la finalul anului este estimat că va ajunge la 300, fiind cea mai accesată franciză de pe piața locală și o alegere inspirată pentru cei care își doresc să-și facă debutul în antreprenoriat. În ciuda situației dificile din ultimii ani, a făcut primii pași la nivel internațional, prin parteneriatul cu Donuterie în Franța și s-a concentrat pe dezvoltarea altor direcții de business, dar și pe preluarea unor afaceri locale, cum ar fi Fika18 și Take Five Coffee, din Constanța, dar și pe lansarea unor noi game de produse, inclusiv în retail.

    Printre noutățile acestui an se numără lansarea unui nou model de franciză – 5 to go Espresso și un nou concept în pregătire, Lacto Bar by 5 to go. Planurile pe 25 vizează peste 60 de locații noi deschise, depășind 660 de locații la nivel național. De asemenea, compania își continuă planurile de extindere în Moldova și urmează să lanseze franciza și în Bulgaria. Din noiembrie 2023, Radu a fost ales Președinte al Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România.

     

    Cezar Munteanu

     

    Președinte ANBCT - Asociația Bucătarilor și Cofetarilor din Turism și Owner Chef Atelier by Cezar Munteanu

    Este chef, trainer, lector, consultant, iniţiator al unor cunoscute proiecte de educaţie alimentară și este implicat într-o mulțime de cauze sociale. De-a lungul timpului a încercat să împărtășească din experiența și viziunea sa atât profesioniștilor, cât și consumatorilor finali. Este cunoscut și ca mentor al unor tineri bucătari, cu care a participat la concursuri internaționale de profil, precum Young Chef Olympiad sau S. Pellegrino Young Chef. Chiar și in perioada pandemiei a rămas la fel de activ și optimist, considerând această perioadă drept un prilej de a regândi strategii și proiecte viitoare. Astfel, a lansat propriul proiect culinar, Chef Atelier by Cezar Munteanu, un spațiu aparte ce îmbină creativitatea și pasiunea cu principiile sănătoase și sustenabilitatea.

    În luna august a anului 2024, Cezar a fost ales Președinte al Asociației Bucătarilor și Cofetarilor din Turism – România (ANBCT). Printre principalale realizări de până acum se numără reorganizarea structurii interne și a relației cu membrii, inițierea de proiecte educaționale clare, reconectarea cu piața reală a muncii, deschiderea de discuții cu autoritățile, dar și readucerea ANBCT în circuitul internațional, atât prin participarea la competiții de profil, cât și prin prezența în diferite comitete de lucru la nivelul bordului WACS.

     

    Simona Constantinescu

     

    Președinte Federația Industriei Hoteliere din România – FIHR

    Ocupă funcția de Președinte al Federației Industriei Hoteliere din România – FIHR din aprilie 2023, după ce anterior a fost Vicepreședinte al acestei entități. În perioada pandemiei a coordonat grupul de lucru care s-a ocupat de măsurile specifice forței de muncă (șomaj tehnic, suport pentru sezonieri, Kurzarbeit/program flexibil), iar împreună cu grupul de lucru similar din cadrul confederației Concordia a negociat și a susținut elaborarea cadrului legislativ necesar pentru sprijinirea financiară de către stat, prin Ministerul Muncii și structurile din subordine, a afacerilor afectate de pandemie. Anul trecut a deținut și un mandat de Președinte al Consiliului Consultativ al Turismului, o nouă structură organizatorică la nivel național, atât cu caracter public, cât și privat, fără personalitate juridică, din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Are o vastă experiență în industria ospitalității, dar și în domeniul financiar-bancar, în sectorul pieței de capital și consultanță financiară.

    Simona a fost realeasă, în luna aprilie 2025, pentru un nou mandat de președinte al Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), pentru următorii doi ani, în urma alegerilor pentru structurile de conducere desfășurate în cadrul Adunării Generale Anuale.

     

    Daniel Mischie

     

    CEO City Grill

    Este CEO al City Grill, cel mai important grup românesc de restaurante, din 2017, după ce anterior a ocupat funcția de COO. Cariera sa în cadrul grupului a început în 2004, alături de Dragoș Petrescu, când au pus bazele primului restaurant, după ce între anii 1999 si 2003, a fost administrator al grupului „La Mama”. În perioada 2019-2021, a avut un mandat de președinte al Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), fiind implicat activ, mai ales de la declanșarea pandemiei, în organizarea și intermedierea discuțiilor dintre reprezentanții industriei HoReCa și autoritățile statului. În prezent, ocupă și funcțiile de Vicepreședinte pentru HORA și pentru Alianța Pentru Turism. Este de formație economist și este absolvent al programului EMBA al ASEBUSS în colaborare cu Kennesaw State University.

     

    Lucian Marinescu

     

    Managing Partner Premier Hospitality

    Cu o experiență de peste 23 de ani în industria ospitalității, acumulată în unele dintre cele mai emblematice hoteluri din Capitală, Lucian este și antreprenor încă din 2012, când a început să fondeze propriul grup de companii care furnizează consultanță, servicii de dotare și echipare, precum și servicii de recrutare și training pentru industria hotelieră.

    Absolvent al secției Turism-Servicii din cadrul Academiei de Studii Economice București și al prestigioasei École Hôtelière de Lausanne, Lucian Marinescu a lucrat pentru hotelurile Dorobanți, Best Western Parc, Ibis Gara de Nord și Howard Johnson Grand Plaza. De-a lungul timpului a fost implicat în crearea, echiparea sau eficientizarea a peste cincizeci de hoteluri și, de asemenea, a fost membru al Consiliului de Administrație al Companiei Hoteliere Intercontinental România S.A. și a făcut parte din board-ul Federației Industriei Hoteliere din România.

    Premier Hospitality, compania de consultanță condusă de Lucian și Călin Ile, oferă antreprenorilor din industria hotelieră servicii complete sau personalizate în funcție de nevoile specifice ale fiecăruia, și reprezintă alternativa viabilă la soluția afilierii la lanțurile internaționale.

     

    Mihai Toader

     

    Chef & Owner Soro Lume

    Unul dintre cei mai reprezentativi chefi ai generației sale, Mihai și-a deschis propriul restaurant, Soro Lume, când era încă pandemie, în parteneriat cu Melinda Teohari, care între timp a intrat într-un alt business. Practic, Soro Lume este rezultatul unei cercetări realizate de către Mihai în ani de zile, timp în care a străbătut satele din întreaga țară descoperind rețete și tehnici de gătire prin intermediul proiectului Fragmente, inițiat alături de artistul Simion Bogdan-Mihai.

    Își descrie conceptul drept neoromânesc, un termen pe care l-a împrumutat din arhitectură și care, din punctul său de vedere, reprezintă cu acuratețe ceea ce aplică în locație. Mâncarea de la Soro.lume este gătită exclusiv pe foc deschis, lemne, jar etc., mai exact este făcută în ogeac oltenesc, cuptor bucovinean, plită mănăstirească, și, de asemenea, restaurantul dispune de zonă de grătar, afumătoare ardelenească sau țest. Meniul este scurt, de sezon, iar conceptul se bazează pe creativitate, sustenabilitate și pe colaborarea cu cât mai mulți producători locali.

     

    Cristina van der Schaaf

     

    Fondator Horeca Culinary School

    În 2009, a fondat actuala Horeca Culinary School, entitate ce organizează cursuri de calificare și specializare pentru domeniile bucătărie și restaurație. De-a lungul timpului, mii de absolvenți ai școlii au pătruns în piața muncii din domeniul ospitalității, atât în România, cât și în străinătate, unii dintre ei dezvoltând afaceri proprii. Depune continuu eforturi pentru îmbunătățirea calității activității de formare, reușind să obțină recent certificatul Recognition of Quality Culinary Education, din partea prestigioasei asociații profesionale internaționale The World Association of Chefs' Societies. Astfel, începând cu luna aprilie 2021, Horeca Culinary School este singura școală culinară din Romania poziționată în panelul educațional al școlilor partenere WORLDCHEFS. Se implică, de asemenea, în inițiative CSR, atât prin acordarea de burse și facilitarea accesului unor tineri defavorizați la programe de formare profesională, cât și prin acțiuni caritabile.

     

    Mirela Cață

     

    Pastry Chef & Trainer

    Deși licențiată în științe juridice și cu numeroase specializări în management, a ajuns să-și construiască o carieră solidă într-un domeniu complet diferit, cel de cofetărie-patiserie. A acumulat o experiență de peste 30 de ani, timp în care a participat la numeroase stagii de pregătire profesională, desfășurate în țară și străinătate și a lucrat alături de mari pastry chef internaționali. Treptat, a ajuns să coordoneze activitatea de producție a unor laboratoare/fabrici deținute de companii cunoscute în domeniu, cum ar fi Vanimar (Constanța) sau Ana Pan (București). De șapte ani este implicată și în formarea profesională a generatiilor noi de cofetari în cadrul echipei Icep Hotel School. Pe lângă cursurile susținute, în prezent coordonează și activitatea Departamentului de Inovație de la Ana Pan. În perioada 2021-2022, a făcut parte din echipa de specialiști care a elaborat și revizuit Standardele Ocupaționale pentru meseriile de cofetar, patiser, decorator produse de cofetărie, cofetar șef.

     

    Dragoș Panait

     

    Founder & CEO Next Root Management Systems

    Absolvent al Webster Vienna Private University, cu o licență în Business Administration, Dragoș are o vastă experienţă în industria HoReCa, fiind implicat în mai multe afaceri din domeniu. Pe lângă implicarea sa în afaceri de familie precum Class Hotel sau Casa Hrisicos, este co-proprietar al cunoscutului restaurant bucureștean Red Angus Steakhouse, deschis în 2010 și relocat în 2022 după o investiție de 250 de mii de euro. Anii de experiență și lecțiile învățate l-au determinat ca în 2018 să fondeze Next Root Management Systems, companie de consultanță HoReCa, ce oferă servicii 360˚ pentru dezvoltarea unui business personalizat în segmentul ospitalității. Dragoș se implică activ în inițiative din domeniu, fiind Mentor Hostalion și participând ca speaker la evenimente de profil, fiind, totodată, membru în mai multe organizații profesionale, cum ar fi HORA.

     

    Camelia Malahov

     

    Director Servicii Fiscale Deloitte România

    Camelia este director în departamentul de servicii fiscale al Deloitte România și se implică în special în proiecte din sectoarele HoReCa, retail și produse de consum, agribusiness și producție. Oferă consultanță fiscală companiilor care doresc să-și reconfigureze structura grupului sau să exploreze achiziții de noi linii de afaceri. Cu o specializare în aceste domenii cheie, Camelia asistă companii în gestionarea aspectelor fiscale de zi cu zi și le ajută să înțeleagă și să pună în aplicare schimbările legislative. Are o experiență vastă în asistența în timpul inspecțiilor și a contestațiilor fiscale. Este consultant fiscal certificat, membru al Camerei Consultanților Fiscali din România.

     

    Constandina Ionescu

     

    Co-owner & Sales Manager Team Fresh Horeca

     

    Adriana Sohodoleanu

     

    Gastronom și Doctor în sociologie

    Adriana Sohodoleanu, doctor in sociologie din 2021, este gastronom - Teza sa de doctorat, care a analizat fenomenul Noii Bucătării Românești, o validează ca cercetător, iar experiența sa de proprietar de cofetarie artizanală ii asigură ancorarea practică în munca de laborator si în industrie. Adriana a contribuit cu articole la publicații precum Oxford Food Symposium’s Proceedings, Dilema Veche, Iscoada, Zile si Nopti și altele.

    De asemenea, este coautor al unei cărți de retete de deserturi istorice, alături de Cosmin Dragomir, și are intervenții săptămânale la Radio România Cultural sub umbrela proiectului său Cultura la farfurie ce cuprinde și prelegeri la Fundația Calea Victoriei, cine culturale în colaborare cu chefs și somelieri, degustări etc. Volumul său „Ce e nou în Noua Bucătărie Românească”, apărut la Editura GastroArt, s-a aflat în 2024 pe lista scurtă de nominalizări pentru premiul pentru „Cea mai bună carte culinară din sau despre Europa de Est” la prestigioasele premii Gourmand World Cookbook.

     

    Alexandra și Cătălin Cincu

     

    Content creators Călătorii și farfurii

    Alexandra și Cătălin sunt specialiști în marketing digital de mai bine de 12 ani, pasionați de gastronomie, călătorii și poveștile din jurul lor. În 2016 au lansat „Călătorii și Farfurii”, pe atunci, sub forma unui blog de food & travel. Proiectul a crescut, oferindu-le șansa să intervieveze bucătari renumiți precum José Avillez, Christian Puglisi și David Pynt. Mulți ani mai târziu, au ajuns să fie prezenți cu „Călătorii și Farfurii” pe toate platformele online, de la Instagram (cu peste 57k de urmăritori), la Facebook, TikTok și Youtube și au câștigat locul I la Food Content Creators Awards 2024 pentru cei mai buni reviewers de restaurante în Social Media. Pe Instagram, combină interviuri HoReCa, recenzii culinare și impresii de călătorii, construind o comunitate de iubitori de mâncare, pasionați de călătorii și profesioniști din industrie. Când nu creează conținut, organizează pop-up-uri culinare și gătesc în diverse restaurante din București și nu numai.

     

    Cosmin Dragomir

     

    Jurnalist culinar, Fondator GastroArt

    Este jurnalist, cercetător al gastronomiei tradiționale românești, fondator al proiectului GastroArt, dar și al editurii cu același nume - Editura GastroArt - carti de gastronomie, un proiect de recuperare și valorificare a patrimoniului gastronomic național. De asemenea, este organizator de evenimente culinare și inițiator al proiectul de lege privind declararea unei Zile Naţionale a Gastronomiei şi Vinului (alături de Nico Lontras și Cezar Ioan), adoptat în 2019. Tot în 2019, și-a făcut intrarea în HoReCa, alături de doi asociați, cu Blid – Locantă românească, iar în prezent continuă să fie implicat în proiecte culinare. Pe lângă cărțile republicate de editura GastroArt, a publicat, în 2021, prima sa carte de autor „Curatorul de zacuscă – texte gastronomice”, o antologie ce include și eseuri inedite despre poveștile și istoria gastronomiei românești.

     

    Carmen Filote Ionescu

     

    Editor in Chief TrendsHRB

    Este editor in Chief al revistei Trends HRB din 2018, fiind responsabilă de coordonarea și realizarea conținutului editorial în print și online, gestionarea conturilor de social media ale publicației, organizarea evenimentelor - de la concept, tematici, conținut și speakeri, până la implementare și moderare. Absolventă a Universitatii Bucuresti – Facultatea de Litere, si-a început cariera de jurnalist în 2000, în cadrul unei publicații B2B, ca redactor de știri din domeniul industriei agro-alimentare și retail. A lucrat exclusiv pentru publicații de business, specializându-se în industriile HoReCa (din 2014), retail și bunuri de larg consum (din 2008).

     

    Premiul pentru susținerea educației în industrie

     

    Se acordă persoanei care prin activitatea sa desfășurată în cadrul unei instituții/entități/asociații sau printr-un proiect dedicat contribuie la susținerea educației și promovarea industriei horeca.

     

    Premiul special TrendsHRB

     

    Se acordă persoanei care s-a remarcat prin realizări profesionale notabile și inițiative importante derulate în scopul dezvoltării segmentului de piață în care activează, precum și în sprijinul comunității.